fredag 16 januari 2015

Freja 11 månader

I går fyllde Freja 11 månader, vilket passerade tämligen obemärkt med tanke på Nisses bravader.


Vi vägde henne för första gången häromdagen. Hon väger 10,4 kg, vilket känns rätt mycket (har inte lyckats hitta några bra riktlinjer för rasen). Dock tycker jag att hon är rätt högbent och hon är definitivt inte överviktig. Men hon börjar bli rejält musklad!

Hon har blivit av med spökrädslan, däremot är hon fortfarande rejält mörkrädd. Det märks när hon ska ut och kissa sent på kvällen - i synnerhet om hon inte har Nisse eller Laban med sig. Då får hon ett fullständigt utbrott och skäller vilt åt alla håll i trädgården. Inte kommer hon på inkallning heller, hon verkar ganska panikslagen. Därför har vi börjat släppa ut henne med långlina när det är mörkt och det fungerar bra.


Vid ett av alla veterinärbesök till Nisse köpte vi ovanstående "benboll" till Freja för att hon verkligen skulle få något rejält att bita i. Döm om vår förvåning när hon inte var intresserad av den ett dugg! Den låg på mattan ett bra tag utan att hon ens tittade på den. Därefter gick hon och hämtade den, "grävde" omsorgsfullt ner den under en kudde i soffan och så satte hon igång att vakta sin nya skatt. Trots att hon inte tyckte den var särskilt kul alls ... Ytterst märkligt. Efter någon vecka eller två hade den dock tydligen legat till sig, så då började hon bita lite i den. Men fortfarande har den sin plats i soffan och det är synd om den hund eller katt som kommer nära! Hon har inte fattat att varken Nisse, Laban eller katterna är ett smack intresserade av att ta den ifrån henne.

Inga kommentarer: